20/09/2016
Per tercer any consecutiu al Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, s’ofereix un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.
El 2016 es presenta com la consolidació de l’únic festival ornitològic que es celebra a Catalunya. A més, continua essent l’únic festival a l’estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura. En aquesta edició es preveu recolzar una iniciativa amb projecció internacional finançant expedicions d’ornitòlegs d’arreu d’Europa per a que col·laborin en l’”Atles dels ocells nidificants d’Europa” (European Breeding Bird Atlas 2) prospectant regions de l’est d’Europa encara molt desconegudes i en les que a penes hi ha ornitòlegs locals.
El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents. Enguany comptarem amb la participació d’ornitòlegs de renom internacional com Lars Svensson, famós autor de la guia d’identificació d’ocells més usada de la nostra regió, Per Alström, expert mundial en taxonomia i evolució dels ocells, Vincent Bretagnolle, gran especialista en l’estudi de les aus marines més escasses del planeta o Yossi Leshem, israelià que ha descobert els millors mètodes per evitar col·lisions entre ocells i avions que han minimitzat aquest tipus d’accidents i a la vegada han permès millorar protegir els ocells; juntament amb altres més propers com Gerard Bota, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Juan Arizaga, de la Sociedad de Ciencias de Aranzadi, Beatriz Arroyo, de l’Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos o Borja Milá, del Museo Nacional de Ciencias Naturales, entre d’altres.
També s’oferirà l’oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l’Alfacada, el tresor més ben guardat del Delta de l’Ebre, on es gaudirà d’una demostració d’anellament, fer sortides per a principiants a l’entorn del festival, sortides amb vaixell a mar obert per a observar aus marines o pel riu Ebre tot descobrint una perspectiva diferent de les aus del Delta o participar en tallers de digiscoping, foto-trampeig, identificació auditiva, il·lustració d’ocells, caixes-niu i menjadores, …