• català
  • castellano
  • english

Activitats

Visita al Refugi Antiaeri de Flix

En familia

La vila de Flix, a causa de la seva situació estratègica durant la guerra civil i més concretament durant la Batalla de l’Ebre, i també per l’existència del complex industrial, en aquella època Societat Electroquímica de Flix S.A., on hi havia una secció, on s’hi fabricava un explosiu anomenat cloratita, va ser durament castigada per l’aviació diverses vegades. Per aquest motiu foren contruïts al municipi diversos refugis.

 

D’aquests, el del carrer Sant Josep s’ha museïtzat, permetent descobrir al visitant com era l’interior d’un refugi. Un audiovisual que reprodueix el so de les sirenes, dels avions i de les bombes, així com una sèrie de plafons, l’apropen a les sensacions que visqueren aquells que s’hi refugiaven cercant protecció contra els bombardejos de l’aviació franquista.

 

El refugi es visitable, concertant la visita prèviament trucant a les oficines de l’Ajuntament de Flix, de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h, tel. 977 410 153 o bé adreçant la sol·licitud al correu associaciolacana@gmail.com.  Per poder garantir-ho, es recomana fer la concertació amb una antelació de dos dies abans de la visita.