• català
  • castellano
  • english

Activitats

Església de l'Assumpció de Nostra Senyora

En familia

Apartir de l'any 1154, Ramon Berenguer IV va començar la conquesta de la Catalunya nova, és a partir d'aquesta data que es comença la construcció de l'església de Flix. La primera església, més estreta que l'actual, es creu que tenia tot el sostre amb una volta de canó. Més tard van començar a construir l'església actual que es va acabar a començaments del segle XVII, no es va finalitzar la construcció i encara es conserva una part de l'església antiga. No hi havia campanar, tenia una espadanya amb quatre campanes.

Tot i que presenta una barreja d'estils està considerada d'estil gòtic tardà.

L'altar major era d'estil barroc, amb figures i molts ornaments, va ser destruït durant la guerra civil; l'any 1939 el van reconstruir però molt més senzill. 

Durant la guerra civil fou convertida en un mercat, el sòl el van omplir de terra per anivellar-lo amb a la plaça. També durant la guerra es derruí part de la façana, es reconstruí al 1958 respectant part del model antic.

 

Las visitas en la iglesia se incluyen en las visitadas guiadas en el casco antiguo. Hay que concertar las visitas llamando al tel. 654651966 (La Cana), o bien dirigiendo la solicitud al correo cristineta889@hotmail.com o també a associaciolacana@gmail.com. Mas Informacion associaciolacana.blogspot.com.es